Plaustra etichetta.jpg
P_20170927_174321_HDR.jpg

Barolo når den er bedst

Vingården Burzi ejes og drives af Alberto Burzi, der efter endt uddannelse som ønolog overtog sine bedsteforældres vinmarker i La Morra, i hjertet af Barolo-land. Familien har dyrket vin i flere generationer og de ældste vinmarker er plantet for mere end 70 år siden. Det er dog først siden 2012 at de har produceret i eget navn - og til trods for sin unge alder har Alberto Burzi's vine allerede fået flere internationale priser. 

 

På markerne omkring familiens vingård dyrkes både barbera og nebbiolo - og sortimentet omfatter såvel Barbera d'Alba, Langhe Nebbiolo, Barolo classico og en fantastisk enkeltmarks-Barolo 'Capalot', der kun produceres i år med exceptionel vinhøst. Vinene er på samme tid intense og elegante, ikke domineret af tannin, som ellers er typisk for mange Barolo-vine, men i området omkring La Morra er vinene bløde og runde i smagen og kan sagtens drikkes uden at have ligget 20 år på flaske.

 

Når man møder Alberto og søsteren Catarina, som står for salg og markedsføring af vinene, er velkomsten ligeså intens og elegant som de vine de repræsenterer, og passionen for jorden, markerne, traditionerne, og de ædle druer er ligeså stor som den gæstfrihed de udviser.

 

”Alle vine fortæller deres egen historie - om jorden, området, årgangen. At fremstille en fantastisk vin er for mig resultatet af mange små handlinger udført med den største respekt for naturen, for dyrkningen af druerne på vinmarkerne, og for lagringen i vinkælderen.”  (Alberto Burzi)

 

Læs mere om 

Alberto Burzi

http://www.albertoburzi.it/en/

Decanter Wine Awards

Alberto Burzi er en ung vinmager, uddannet som ønolog i 2010 på universitetet i Torino, hovedstaden i Piemonte.

 

Inspireret af vintraditionerne hos sine bedsteforældre i La Morra, én af de kun 11 byer
som kan producere den berømte Barolo-vin, gav han sig i 2012 kast med at producere sin egen vin af druerne på de 7 hektar som familien i dag råder over i området
- og han gjorde sig hurtigt bemærket med sine vine.

 

Barolo Capalot 'Vecchie Viti' 2013 fik i 2018 en flot sølvmedalje (92 points) af Decanter world wine awards og Barolo classico 2014 fik ligeså en flot bronzemedalje (88 points).

Vincent _ Silver Award .png
Chris _ Bronze Award.jpg